Dach für Roombox Diorama

Bouwinstructies voor het dak van de Roombox

Laatst kreeg ik een vraag waar ik eerst even over na moest denken en achteraf vroeg ik mezelf af waarom ik daar niet eerder aan dacht.

Een kroonluchter hoort aan het plafond te hangen, waar verberg ik de verlichtingselektronica?

vals plafond? Past niet, anders moet ik het interieur aanpassen.

Box op de Roombox? Ziet er niet zo mooi uit.

Dak? Het is klaar! Waarom geen dak?! De Roombox ziet er sowieso uit als een huis. Natuurlijk heeft het huis een dak nodig en daaronder kun je veel kabels en batterijhouders kwijt en zelfs een schakelaar achterin.

En zo monteer je het nieuwe onderdeel:

Je plaatst de gevelstenen op de gevel. Als het niet meteen past, slijpt u de pin een beetje naar beneden om hem te bevestigen.

Dan zet je de gevel op het dak lettertype en terug. Vervolgens lijm je aan beide zijden van het dak. De stukken met de gegraveerde dakspanen hebben insteekgaten voor de zijstukken. De gaten zijn zo geplaatst dat er voor meer ruimte is dan achter. Het dak steekt dus aan de voorkant iets meer uit. De gevelbekleding sluit met het dak.

De beste manier om het te lijmen is met houtlijm, ik gebruik hiervoor Ponal's Express Glue, die snel droogt en vooral transparant is.

Je kunt het hout verven met acrylverf of andere houtverven.

Als u een schakelaar wilt insluiten, raad ik u aan dit vóór de montage te doen.

En nu lekker knutselen. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze hier in de opmerkingen plaatsen. Of schrijf me.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.