Meine Reise in die Welt der Miniaturen mit KatNook

Mijn reis door de wereld van miniaturen met KatNook

Jarenlang was ik diep geworteld in het maken van kribben en ik ben er nog steeds enthousiast over. Het precieze, maatnauwkeurige werk en vooral de productie van het uitgebreide assortiment accessoires - van de stapel brandhout tot de mini-maïskolven; van artistieke details in ramen, deuren en daken; gebouwen; hekken; Bakovens en verlichting geven mij enorm veel plezier. Toen echter bijna al mijn vrienden, familieleden en natuurlijk alle familieleden zelf al gewenste kerststallen hadden gekregen en mijn eigen opslagcapaciteiten voor de soms zeer grote kerststallen langzaam uitgeput raakten, zocht ik naar een alternatief evenwicht.

 

Toen ik weer op internet aan het surfen was, kwam ik per ongeluk een foto van een boekhoekje tegen en verdiepte me in het onderwerp, wat me vanaf het begin volledig boeide. De kers op de taart was toen ik Katrin's prachtige boekenhoek "boekhandel" (nog steeds zonder erker) ontdekte en online over de kit las. Alleen al de voorbeeldfoto's zorgden ervoor dat ik als absolute boekenfreak mijn gedachten liet afdwalen naar adembenemende ideeën en verhalen. Maar als het ging om het overlopen van de rug van de kameel (alleen in positieve zin!) was de eenvoudige productie van honderden boeken met multiplex lichamen en de grandioos ogende linnen papieren omslagen, en ik voelde me alsof ik mentaal werd getransporteerd naar een grote bibliotheek met talloze oude, kostbare boeken en manuscripten. De denkbeeldige geur van zware leren banden, droog papier en perkament en de fijne glans van de vergulde randen kwamen mentaal op. En dus, wat gewoon een logisch gevolg was en moest komen: ik nam contact op met Katrin, vertelde haar mijn speciale wensen en ideeën voor toevoegingen aan de boekenhoeken "boekwinkel" die ik begeerde - bijvoorbeeld veel extra planken en meer verlichting voor de boekwinkel - en de snelle, betrouwbare en hoogwaardige uitvoering van mijn wensen was gewoon geweldig. Dus ik bestelde - ik kon er niets aan doen - Katrin gaf me ook hier veel hulp en samen met haar ook helemaal lieve "achtergrondbrein" Rob, gaf ze me een onvergelijkbare service (ik ben absoluut geen computerexpert en technisch gezien in dit opzicht - ook vanwege mijn leeftijd - wat minder begaafd en helaas nog steeds resistent tegen advies). Toen hun eerste levering arriveerde, begon ik meteen aan mijn eerste miniatuurboekjes en maakte ze in bulk - "Je kunt tenslotte nooit genoeg boeken hebben!" - of het nu in het echte leven was of in de wondere wereld van de miniaturen.

En toen begon de montage van het boekenhoekje: werken met houtlijm en in kleine gebieden ook met hete lijm; het beitsen en verven van de houten delen; behangen met origamipapier met kleine patronen of papier van olifantenhuid; Vilt als vloerbedekking (later kwam er een soort miniatuurtapijt bij); schilderen/vergulden en de fotolijstjes uitrusten met plaatjes, spreuken en schrift, en tot slot de vele planken vullen en uitrusten met de boeken in het fijnste montagewerk met een pincet (pincet is nu mijn meest gebruikte gereedschap geworden - ik heb ook mijn voorraad aanzienlijk verbeterd en waarvan een aantal op voorraad!). Elke stap, hoe klein ook, bracht me verder; deed me zoeken naar alternatieven en stimuleerde tegelijkertijd mijn verbeelding nog meer voor de volgende werken en objecten. Inmiddels heb ik veel werkstappen makkelijker kunnen maken, veranderen en ook goedkoper kunnen maken – mede dankzij mijn kennis van de wiegbouw. Dus ik ben bijna uitsluitend beperkt tot het gebruik van poederverven/kleurpigmenten (bijv. Bösner-kunstenaarsverven) samen met bijv. Capaplex (acrylbasis; verdund met 3 delen water; gebruikt voor het mengen van de kleuren - dit geeft glans en glans aan de kleuren; is absoluut lichtecht en heeft de duurzaamheid van dure acrylverven veranderd) omdat deze verven uiterst spaarzaam kunnen worden gebruikt en de kosten daarom zeer laag zijn. Ik meng altijd houtbeitsen in verschillende tinten van een of meer letters en bewaar ze dan in potten met schroefdop. Uitsparingen uit de brieven en kleine gebeitste voorbeeldhoutplaten - op de omslag geplakt - maken het gemakkelijker om ze later te gebruiken. Voor het vergulden of verfijnen van de boekranden, maar ook voor fotolijstjes en gegraveerde houten onderdelen gebruik ik goedkoop bleek goud (bijv. Pelikan/Plaka), dat ik heel dun en volledig droog aanbreng met borstelharen. Overigens kunnen bij oude, niet meer mooie of in sommige gevallen niet optimaal gereinigde borstelharen de borstelharen worden ingekort, ingekort en gevormd zodat ze voor langere tijd kunnen worden gebruikt - vooral voor verguldwerk met een zeer droge verf applicatie! Ik gebruik bijvoorbeeld meestal goedkope vloeibare kwarkzeep of goedkoop afwasmiddel om mijn borstels efficiënt schoon te maken. Om de "lederen boekomslagen" er nog nobeler en authentieker uit te laten zien, Om minuscule witte vlekjes door buigen of snijden te verwijderen, werk ik de gebogen of gesneden randen altijd met een licht droge verflaag in de hoofdkleur van de deklaag of iets dergelijks. (overtollige verf eenvoudig met de vinger wegvegen) en tot slot als een soort vernis en ook vanwege de heerlijke geur met een zachte doek - vooral op de ruggen van de boeken - met een zachte doek in een vleugje kleurloze leerverzorgingswas polijsten (niet overal toepasbaar, anders de eindmontage van stapels boeken of . bij montage van de plank houdt de lijm niet zo goed vast). Ik gebruik bijvoorbeeld kleurloze "buffalo wax" - een zeer hoogwaardig leer- en houtverzorgingsproduct. Overigens kun je er ook heerlijk natuurlijke, maar ook geverfde/gebeitste houten oppervlakken mee laten glanzen en langdurig onderhouden/beschermen. Ik heb een aantal van deze tips ook opgenomen in de beoordelingen voor de producten van Katrin. achtergelaten als opmerkingen in hun bouwinstructies. Al mijn tips/productvermeldingen zijn alleen te danken aan mijn eigen gevoelens en mijn persoonlijke ervaringen en vertegenwoordigen geen enkele evaluatie of beoogde beïnvloeding van derden en ze komen deels uit mijn eigen wiegbouwpraktijk.

 

In de loop van de tijd - ook met alle veranderingen en de nogal ongeplande verandering van Katrin van een online verkoopplatform naar haar miniatuurbouwbedrijf KatNook.de met complexe eigen marketing; Met haar uiterst creatieve en meer dan gemoedelijke en totaal servicegerichte manier van doen, heeft ze me helemaal voor zichzelf en haar projecten en producten gewonnen - en zo heb ik dankzij haar creativiteit veel kleine, prachtige dingen kunnen verwerven, verwerken en verwerk ze in mijn eigen projecten. De uitwisseling met Katrin is steeds intensiever geworden en zij is de ideale tegenhanger om mijn ideeën qua vakmanschap en techniek perfect uit te voeren. In de tussentijd heb ik veel miniaturen gemaakt en gebouwd - en er is er nog geen enkele geweest die niet was uitgerust met in ieder geval meerdere producten uit de productie van Katrin.

Wat me altijd verbaast en blij maakt, is hoe liefdevol ze haar producten verpakt en verzendt - terwijl ze op een absoluut duurzame, hulpbronnen- en klimaatvriendelijke manier werkt. Al haar kleine pergamijnzakjes, de etiketten van ongebleekt kraftpapier, de papieren zakjes - gewoon geweldig. Ik bewaar het allemaal en blijf het zelf gebruiken - ook daarvoor bedankt, lieve Katrin! Elk pakket van KatNook is als een prachtig geschenk en altijd een heerlijke ervaring om te openen!

 

Dat was het voor vandaag - tot ziens op KatNook.de - Gertrude

PS.: Je kunt wat van mijn werk zien op Pinterest onder @gertrude2470 onder "Miniaturen/Diorama's" - map "Mijn zelfgemaakte miniaturen" of "Krib maken" - map "Eigen, zelfgemaakte kerststallen" "Pins geprobeerd door jou ", enz

 

Tot ziens in de wondere wereld van miniaturen!

Terug naar blog